29.07.2015

Harika bir açma pastahanedekinden daha lezzetli yumuşacık tam kıvamı açmalarim kabarmiyor demeyin sizlerde yapabirisniz buyrun tarifi...TArifi::2 subardaği süt 💕yarım su bardağı şeker 💕1 subardaği sıvıyağ 💕2 tatlı kaşığı tuz 💕 1 paket yasmaya 💕alabildiğine un 💕 YAPILISI : : ilk etapta sütümuzü ılıtıyoruz yogurma kabına alıp üzerine yasmaya şeker ve tuzu ilave edip mayayi kabartiyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz ele yapismayacak bir hamur elde ediyoruz ama sakın sert bir hamur olmasın bilakis yumuşak bir hamur olmalı yaklaşık 1 saat dinlendiroyoruz dinlenen hamur dan bezeler alıp elinizle açıyoruz iç kısmına parmagimizla bir miktar tereyağ sürüp donduruyoruz açma şeklini verip tepsiye diyoruz daha sonra yumurta sarısı sürülür ve susam ilave edip fırına gönderiyoruz yaklaşık 180 derecelik fırında pembelesene kadar pişirin afiyet olsun 💕 ama enfes bir lezzet yumuşak ve gevrek bir açma oluyor denemenizi tavsiye ederim 😋 😋 👌 hayırlı günler sevgilerle😍😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder