29.07.2015

Suçuklu Kaşarlı mayali pide poğaçalarım pişti tadımı Efes oldu yumuşacık içindeki kaşar ve sucuk aroması mükemmel hamurunu yeni aldigim #emsan hamur makinesi ile yoğurdum @emsan1973 harika bir hamur yogurma makinesi ::::1 subardaği ılık süt 💕 1 subardaği ılık su 💕 💕 1 adet yumurta 💕1 paket yasmaya 💕 2 silme tatlı kaşığı tuz 💕 4 yemek kaşığı şeker 💕 yaklaşık 7su bardağı un ayarı değişiklik gösterebilir yumuşak kivamda ele yapismayacak bir hamur olmalı ekleme yapabilirsiniz un ölçüsünde 💕üzerine yumurta sarısı sürülür 💕uzeri icin hamuru yuvarlerken kulanmak uzere iki yemek kasigi tereyağ 💕 YAPILISI : : ılık süt, ılık su yasmaya ve şeker iyice cirpilir maya iyice eritilir daha sonra yumurta ve tuz da eklenip cirpilmaya devam edilir püf noktası malzemelerin sırasıyla cirpilmasi çünkü yumuşak kivamda puturuksuz bir hamur olması için cirptigimiz karışıma unumuzu yavaş yavaş ilave edip yumuşak kivamda ele yapismayacak bir hamur elde ediyoruz yogurdugunuz hamuru yaklaşık 30 ila 45 dakika arasında dinlendirin hamur iki katına geldiğinde hamur dan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayip uzerine bıçakla iki centik atın iç malzemeyi sucuk ve kaşar dan koyup centilerinin arasından hamuru geçirip kapatin harika bir şekil pofidik pofidik bir hamur oluyor üzerine yumurta sarısı sürün Tepside ise yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin 190 derecelik fırında pembelesene kadar pişirin hayırlı musmutlu akşamlar ((hamurunda yağ yoktur sadce elimizle açarken tereyağ kullanacağız ))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder