28.07.2015

Boşnak Böreği

 Göçmenlerin meşhur boşnak böreğisüper ince kat kat lezzetli bir börek oldu sizde denemek isterseniz buyrun tarifi . Boşnak böreği . buyrun tarifi : : 💕 hamurunu yaparken un su ve tuz kullanıyoruz sadece suyumuz ılık olmalı una göre su ilave ediyoruz miktarını tamamen kendiniz hazırlayabilirsiniz bir tepsi börek için 800 gr un yeterli oluyor ve 2 tatli kasigi tuz 3 bucuk su bardagi sicaga yakin su ılık hamuru ince olmasi için yumuşak kivamda bir hamur elde etmemiz lazım ve ve hamuru yaptıktan sonra yaklaşık 1 saat ama yaz ayları için yarım saat dinlendirmeniz yeterli olur parmağını batırıp yumusakligindan anlayabilirsiniz cok bekletmeyin yapis yapış okursa açılmaz hamur açarken yağ kullanıyoruz tereyağ veya margarin karisimi olabilir ben tereyağ ve sıvıyağ karışımı kulaniyorum bu gün az margarin ve sıvı yağ ile yaptım iç harcı nasıl istiyorsanız ıspanaklı olabilir Kıymalı patatesli peynirli tamamen zevki size kalmış yanlız ıspanaklı yapacaksanız kavurmaniza gerek yok cigden içliği hazırlamaniz yeterli ıspanagin üstüne az soğan doğrayıp yumurta ve peynir karisimini üstünden gezdirebikirsiniz hamuru açarken bir masanın üstünde baya ince açmanız gerekli masanın kenarlarindan sarkması lazım ne kadar ince okadar muhteşem oluyor ama bir yapan tarafından görürseniz daha güzel ve verimli oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder