18.11.2015

Karnıyarık poğaça

Karnıyarık poğaça tarifi ::
2su bardağı ılık süt 
 2yemek kaşığı şeker 
 2 tatlı kaşığı tuz 
 2 yumurta 
 birinin sarısını ayirdim 
 1subardagi sıvıyağ 
 1 küp yasmaya 
 alabildiğine un hamur elimizden ayrılana dek 
içine bir kase peynir yada ne isterseniz patates kiyma size kalmış 
üzerine sürmek için yumurta sarısı 
yapılışı : ılık süt yaşmaya ve şeker iyice eritilir daha sonra sırasıyla sıvıyağ yumurta tuz karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilir hamur elimizden ayrılana dek guzelce yoğuralım en son üzerini strecleyip sararak yaklaşık 40 ila 45 dakika arasında dinlendirin hamur bezeler yapip 18eşit parçadan olsun videoda ki gibi şeklini verip üzerine yumurta sarısı sürün yumurta sarısına az su ilave edin ozman daha parlak oluyor bir tatli kaşığı kadar önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pembelesene kadar pişirin çok çabuk kabariyor ve pişiyor öylede güzel oluyorki akşamdan yapıp sabaha istinca aynı lezzeti bulabiliyorsunuz neydi tarif benden denemesi sizden;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder