6.11.2015

Haytalya Tatlısı

Cook etkinliğinde ki harika tatlimiz..Haytalya tarifi
Malzemeler:
2 subardaği süt
1su bardağı su
2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı şeker
1yemek kaşığı gül suyu
Şerbeti için
1subardagi toz şeker
3 subardaği su
1-2yemek kaşığı gül suyu
Yarım su bardağı antepfistigi
Hazirlama ::süt su ve nisastayi bir tencereye alınır ve cirpilir iyice ocağa alınır koyulaşana dek pisirin koyulaşan muhalebimizi gül suyu ekleyin Mikser yardimi ike seKeri iyice eritin  daha sonra Cook Strec Filim serin 30 santimlik borcama muhalebiyi üzerine dökün ve soğutun .
Şerbeti için :şekeri 3su bardağı suyla eritin.Gül suyu nu ekleyin dolaptan muhalebiyi cikarin şerbeti kaşık yardimi ile gezdirin küp küp dilimleyip servis Kaselerine alin şerbetende ilave edin antepfistigi ve taze meyvelerle susleyin afiyet olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder