Ev baklavalarim pişti tadida süper oldu tarif gelsin bakalım ozaman
3 yumurta
1 subardaği sıvıyağ
1 subardaği süt
1 kabartma
bir fiske tuz
1yemek kaşığı elma sirkesi
yaklaşık
5 su bardağı un daha az veya fazla olabilir yavaş yavaş ilave edin yumuşak parlak bir hamur elde edene dek yoğurun
açmak için 500 gram nişasta üzerine 300 gram tereyağı
ve yarım su bardağı sıvıyağ
şerbeti için 5 subardaği su
4 subardagi şeker
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı hamur yumura süt sıvıyağ tuz sirke kabartma ve un iyice karıştırılır ve güzel bir hamur yogrulur daha sonra hamur 30 eşit parcaya bölünür ve nemli bezle örtülüp yaklaşık 15 ila 20 dakika dinlendirilir .Dinlenen hamurlar bol nisasta ile açılır 10 lu 10 lu ayrılır üst üste konur daha sonra te siniz büyüklüğünde açılır ve tepsiye alınır ilk kata bol ceviz konulur ikinci onlu bezeler açılır onun üstünde ceviz konur ve son onlu beze açılıp ceviz lerin üstüne koyup kapatılır kenarlardan bıçağı tersi ile düzeltilir en son bakla düzgün bir şekilde kesilir bub şekil biraz zor ben bile zorlandım kare kare kesebilirsiniz daha sonra 300 gram eritiginiz ve yarimsu bardağı koyduğumuz tereyağ karışımın yarısı baklava nin üzerine dökülür fırına verilir baklava pembelesmeye baslaginda fırından çıkarılır yağın diğer kalan kısmı ilave edilir ve 160 ila 180 derecelik fırında yavaş yavaş pişirilmeye devam edilir pişen baklavamiza ılıyan şerbetimizı baklavanin ilk sıcağı çıkınca dökülür ben baklava mı bayram sabahi islatacam inşllah onuda nasıl yapacam önce tekrardan baklava yi fırına vericem ve ısıtacam daha sonra ise ılık şerbetimi üzerine verecem çok güzel oluyor böylede 💕 ve bu pratik baklava yi tüm takipcilerim denesin çok kolay ve cok lezzetli ben küçük bir borcama daha yaptım harika oldu....
29.07.2015
Ev Baklavasi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder