29.07.2015

Patates püresi yatağında et sote


Patates püesi yatağında et sote tarifi ::: patates püresi için :5 adet patates 💛2 subardaği süt 💛2 yemek kaşığı tereyağ 💛tuz iç harcı için 1 kilo et 💛4 adet soğan 2 adet sivri biber 2 adet kırmızı biber tuz karabiber ve 1 yemek kaşığı salça ben domates sosu kullandim ) yapilisi patateslerle haşlanir ezilir tereyağ ve sütle iyice karıştırılır daha sonra etimiz bir tencereye alınır suyu çeken kadar pişirilir daha sonra üzerine soğan lar minik minik doğranir biberler ilave edilir tuz karabiber domates sosu da ilave edilip iyice pişirilir güveç kalıplarıma önce patates püresi dağa sonra et sotemden iki tepeleme ilave edilir kenara alınır iftara yakın üzerine kasarpeynir rendelenir ve fırına verilir kasarlari eriyene kadar pişirilir sevgi dolu günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder