Muhallebili güllaç tatlısı :::muhalebisi için :::3 subardaği süt
1 yemek kaşığı nisasta
1yemek kaşığı pirinç unu yoksa mısır nişastası koyabilirsiniz ben mısır nişastası ekledim
1 su bardağı şeker
hepsini çırpın kısık ateşte guzelce kaynatın ve hazir olan muhalebimizi kenara alin duru yumuşak bir muhallebi olacaktır köyü olursa süt ile kıvamını bulun derim ara karıştırın kaymak tutmasını diye diğer yandan ayrı bir tencereye 6 su bardağı süt 1 vanilya ve 1 subardaği şeker ile kaynatın sütü daha sonra hemen benim gibi kaselere veya düz borcamdada servis yapabirisniz önce gülac yapraklarını kırın minik minik kaselere yapacaksanız benim gibi üzerine sıcak sütlü karşımdan ilave edin bir kepçe bir kepçe daha sonra ortasına kiraz çilek doğrayın tekrar üzerine Güllaç yaprakları ile doldurun ve sütümuzü ilave edin ve yaprakların iyice sütü çekmesini bekleyin Enson muhalebimizi üzerine gezdirip sunuma hazirlayin enfes lezzetli bir tarif sizler için özel hayırlı günler.
29.07.2015
Muhallebili Güllaç
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder