Gazozlu pofuduk poğaça :
1 subardaği sıvıyağ
1 subardaği yoğurt
1su bardağı gazoz
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket yaşmaya ( 42gr )
1paket kabartma tozu
1bucuk tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
2 yumurta akı
Sarılar üzerine
Alabildiğine un
İçine : beyaz peynir ve kaşar peynir
Üzerine : yumurta sarısı
Çörek otu
Haşhaş
Galeteunu
Yapılışı : : maya ve su ayrı bir kapta eritilir şeker koyulur ve 20 dakika o şekil bekletilir daha sonra yoğurma kabına yoğurt sıvıyağ gazoz tuz yumurta akı ve kabartma tozu ilave edilir cirpilir bu karşımin ortasına 2 çay bardağı un ilave edilir üzerine kabaran Maya dökülür daha sonra hamur yoğrulmaya başlanır un yavaş yavaş ilave edilir yaklaşık 8 ola 10 dakika kadar hamur iyice yoğrulur çok yumuşak az yapışkan bir kıvamda hamur elde edilir daha sonra üzeri örtülü bir şekilde 1 saat dinlendirilir dinlenen hamur 18 eşit bezeye bölünür ve bezeler de üzeri streclenir ve 15 dakika daha dinlendirilir dinlenen bezeler alınır el ile açılır ortasına peynirli karışım ilave edilir kapatılır yumurta sarısı sürülür haşhaş galeteunu çörek otu karışımı serpilir istenirse bıçak ile çizik atılır ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabarıp pembelesene kadar pişirilir ister sıcak istersenizde soğuk servis edilir enfes bir lezzet bi Okadar da kolay bir tarif sadece hamurun güzel yoğrulması ve yapılışı da tarif ettiğim sıra ile ilerlenmesi gerekiyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder