Alman pastası tarifi : : :
1 yasmaya 💕
4 yemek kaşığı şeker 💕
2su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1tatli kaşığı tuz
1 yumurta 💕
yaklaşık 5 buçuk subardaği un
Kreması için : :
4 subardagi süt
1 subardaği şeker 💕
4 çorba kaşığı un💕
1paket toz şanti 💕
1vanilya
Üzerine çikolata sosu hazir olanlardan olabilir size kalmış Yapılışı : : ılık süt yaşmaya ve şeker iyice ezilir daha sonra sıvıyağ yumurta ve tuz ilave edilip karıştırılır azar azar un ilave edilip hamur toparlanir toparlanan hamur üzeri örtülü bir şekilde 45 dakika dinlendirilir dinlenen hamur dan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartılir yağlı kağıt serilmis fırın tepsine dizilir yaklaşık 18 tanen çıkıyor iki tepsi halinde yapın derim tepsiye dizilen hamurlar üzeri tekrar örtülüp 30 dakika daha dinlendirilir ve 175 derecelik fırında pembelesene kadar pişirin dikat edin çok çabuk pisecektir yanmasin daha sonra diger yandan kremasini hazirlayin süt seker un cirpilir ve kaynatilir ocak kapatılır vanilya ilave edilir ve cirpilir muhalebi az ılıyınca 1paket toz şantiyı ilave edip Mikser ile çırpın pişen pastalarimiz soguduktan sonra ortadan kesilir ve içine 1 ila 1bucuk yemek kaşığı krema koyulup sunum tabağına alınır üzerine hazirladigimiz çikolata sosu gezdirilir yada pudra şekeri serpilir üzerine hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder