2.12.2015

Kayseri yağlaması 👌



Kayseri yağlamasi hamuru için ::
2 şu bardağı ılık su 
1yemek kaşığı kuru maya 
1 çay kaşığı tuz 
1çay kaşığı şeker 
alabildiğine un 
iç malzemesi ::
3 soğan 
yarım kilo yağsız kıyma 
2adet kırmızı biber 
3adet yeşil biber 
tuz, karabiber ,pulbiber ,isot
1 subardaği domates sos
1yemek kaşığı Salça 
1 tutam maydanoz 
1kase yoğurt
 3 diş sarımsak 
yapılışı ::: ılık su ile maya karıştırılır 10 dakika o şekil beletilir daha sonra un tuz ve şeker karıştırılır en son mayali şu ilave edilir güzelce yoğrulur hamur iyi yoğrulması şart yogrulan hamur üzeri örtülüp kenara alınır 20 dakika dinlendirilir ve 14 eşit bezeye bölünür ve tek tek açılır tava ocağa alınır ve iyice kızdırılır daha sonra açtığım hamurlar onu arkali pişirilir daha sonra iç malzemesi yapılır soğanlar kavrulur üzerine kıyma atılır kavrulur en son renklerinin solmaması için biberler atılır üzerine domates sos dökülür ve Salça ilave edilir o şekil kapağı kapatılır ve pişirilir en son tüm baharatlar ilave edilir ve beş dakika daha kaynatılır ve kenara alınır pişen yufkalar sunum tepsisine alınır tek tek her katına kiymali harçtan ilave edilir ve en son Katı maydanoz ve sarımsaklı yoğurt ile süslenir servise hazır edilir sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir yada tek tek dürüm  yapılıp ta yenilebilir herkeze musmutlu huzurlu akşamlar  rabbime emanetsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder