8.02.2016

Başemelsoslu tavuklu lazanya




Merabalar efendim 💖 

başemelsoslu tavuklu lazanya :

1 paket Barilla lazanya yaprağı @barillatr 
Yarım kilo sotelik tavuk 
9 adet sivri yeşil biber  
2adet soğan 
Tuz 
Karabiber  @nefesbaharat 
Yarım kavonoz domates sos  yazdan yaptığım 
Bir paket krema 

Başemelsosu için :
3kaşık tereyağı 
4yemek kaşığı un 
5 bardak soğuk süt 
Tuz
Karabiber  @nefesbaharat tabiki

Üzerine :
Bir kase kaşar peynir rendesi  
Yapılışı : :Tavuklar tencereye alınır suyu çektirilir daha sonra üzerine minik minik doğradiğimiz soğan ve biber ilave edilir kavrulur domates sosu  ilave edilir tuz ve karabiber serilir kavrulmaya devam edilir kapağı kapatılır Tavuklar iyice pişinçe içine 1paket krema ilave edilir ve karıştırılır altı kapatılır kenara alınır epey sulu olacaktır olsun piserken lazanya yaprakları çekecektir daha sonra başemelsosu için 2yemek kaşığı tereyağ ve az sıvıyağ tencereye alınır un ilave edilir ve az kavrulur daha sonra süt ilave edilir puding kıvamına alana dek pişirilir son olarak tuz ve karabiber serpilir ve kaymak tutmamasi için karıştırılır en son olarak borcam yağlanır ve il etapta lazanya yaprakları serilir üzerine tavuklu soteden ilave edilir uzerine başemelsosu dökülür ve tekrar bir kat lazanya yaprağı daha dizilir ve sote eklenir başemelsosu ilave edilir ve bir kat daha lazanya yaprağı eklenir busefer kalan sadce tavuk sote dökülür ve üzeri lazanya yaprağı ike kapatılır ve kalan tüm başemelsos ilave edilir üzeri yağlı kağıt ile kapatılır bjr önceki videoya bakın derim  yaklaşık 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir üzerinin kağıdı alınır  kaşarpeynir  serpilir ve pembelesene kadar pişirilir beş ila 10 dakika daha sıcak sıcak servis edilir mükemmel bir lezzet diğer lazanyalardan biraz daha farklı ve lezzetli pratik denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum bizler çok sevdik çocuklar bayıldı benden tatifi sizden denemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder