27.01.2016

Haşhaşlı Nokul



HAŞHAŞLI NOKUL 
1su bardağı ılık süt  
1 paket instantmaya  
1su bardağı ılık su  
4yemek kaşığı şeker  
1 çay kaşığı tuz 
Yarım subardagi sıvıyağ 
Alabildiğine un 

İçine sürmek için : 
Haşhaş ezmesi 
Yarım subardagi sıvıyağ 
Üzerine : yumurta sarısı  

Yapılışı : : ılık su süt ve maya karıştırılır daha sonra sırasıyla tüm malzemeler ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir bu şekil 1 saat dinlendirilir dinlenen ve kabaran hamur 4 parçaya bölünür ve bir önceki  videoda ki gibi şekil verilir rulo yapılır 3 parmak kalınliginda kesilir ve yağlanmış kaliba konur benım kalıplar ufaktı iki kalıp çıktı üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelesene kadar pişirdim sonuçmu mükemmel tek kelime ile tel tel ayrıldı gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz  favori tarifleriniz den olacağına eminim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder