27.01.2016

Elde Açma Baklava Börek




BAKLAVA BÖREK TARİFİ 
1cay bardağı sıvıyağ 
1cay bardağı ılık  süt 
 1 çay bardağı ılık su 
1 yumurta 
 yarım paket kabartma tozu 
 yaklaşık 14 tepemele çorba kaşığı un 

 açmak için nisasta 

 iç harcı bir kalıp beyaz peynir ve mihalic peyniri 

 üzerine:  4 çorba kaşığı tereyağ ve yarım cay bardağı sıvıyağ 

yapılışı:
ise sıvıyağ süt su yunurta ve un yogurma kabına alınır daha sonra üzerine kabarma tozu serpilir yumuşak kivamda hamur yoğurun yogurdugunuz hamurdan 20 ila 24 arası olarak üzere bezeler bölün ve yaklaşık 20 dakika bezlerinin üzerini örtup dinlendirilir daha sonra nisasta ile bezeler tabak büyüklüğünde 10 lu yada 12 li  açılır daha sonra nisasta 10 lu yada 12li  yaptigimiz hamurlar büyütür tepsimize göre açılır ortasına mihalic ve beyaz peynir karışmı ilave edilir daha sonra diger 10 lu hamurumuz açılıp tepsimize guzelce yerleştirilir en son kare kare kesilen baklava böreğimiz tereyağ ve sıvıyağ karışımından guzelce gezdirilir ve pişmeye hazır önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında pembelesene kadar pişirin afiyet olsun nasıl bir lezzet Bayılacaksiniz hem pratik hem lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder