18.11.2015

Bayatlamayan şerit poğaça

Bayatlamayan peynirli poğaçalar 
2su bardağı ılık süt 
 1 yasmaya 
 2yemek kaşığı şeker 
 1 tatlı kaşığı tuz 
2 yumurta akı 
 sarilari üzerine 
1cay bardağı sıvıyağ 
  içine 1kase beyaz peynir 
 Yapılışı : : ılık süt ve maya şeker iyice karıştırılır daha sonra sırasıyla yumurta akı sıvıyağ tuz eklenir karıştırılır en son yaklaşık 5ila 6  su bardagi unumuzu ekleyip ele yapismayacak kivamda yumuşak bir hamur yoğurulur üzerini örtup 50 dakika oda sıcaklığında dinlendirin kabaran hamuru 18 bezeye bölüp videoda ki anlatım yaralanin şekilleri için ve peynirli harc icine ilave edilir sarılır ay şeklinde tepsiye alınır en son yumurta sarısı bir yemek kaşığı su ile açılıp üzerlerine sürülür  puf puf kabaran poğaçalarım önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir pembeleşene kadar pişirilir  öyle güzel oldular ki denemenizi tavsiye ederim ,bayatlamayan pogacalarinizi ısıtıp 3 ila 4 gün içinde tuketebilirsiniz aynı yumuşaklikta .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder